Casa Sofia Cavaleru


Categorie: Case
Perioada: prima jum. sec. XX
Importanta: B
Cod LMI: B-II-m-B-19265
Adresa: Str. Munţii Tatra 21 sector 1
Localitate: municipiul BUCUREŞTI
Judet: Bucuresti
Regiune: Muntenia

Imagini

Casa Sofia Cavaleru Casa Sofia Cavaleru Casa Sofia Cavaleru Casa Sofia Cavaleru Casa Sofia Cavaleru

Imagini de arhiva

Nu exista imagini de arhiva
 

Descrieri/Comentarii

dakota ch / 17-Oct-2018

Buna seara.Cui apartie casa ? As vrea s-o cumpar.E plina de iedera si parasita de multi ani.  Aici s-a nascut si a crescut sotul meu ...Sofia Cavaleru a avut multe case,una daramata unde este casa poporului,una unde e opera.Doua sunt inca in picioare pe strada Hagi Moscu Maria la nr 25 inca arata bine ,cumparata si parasita.La nr. 23 monument istoric,in litigiu.

Au mai fost doua case .Vile.Una langa primaria  sector 1 si una langa Casin.Sofia nu a avut copii si a infiat 2 fete.Uneia i-a lasat villele .Aceasta a avut un baiat care s-a sinucis.Pe mama a calcat-o tramvaiul.

Cealalta fiica a avut un fiu,pe Iancu.Care Iancu a avut un fiu tot Iancu.Socrul meu.

Sofia a avut pamanturi la Peris si in Baragan.A fost o femeie grozava!

doinavella / 05-Jan-2010

 

 
Casa Sofia Cavaleru se afla, intr-adevar, la nr. 21 (asa cum se poate vedea din fotografii), insa in LMI 2004 ea figureaza dupa cum urmeaza: 1562 BB-II-m-B-19265 Casa Sofia Cavaleru Str. Muntii Tatra 2 sector 1 prima jum. sec. XX. Sper ca aceasta eroare sa fie corectata in LMI 2010, aceasta corectie fiind necesara nu numai pentru acuratetea LMI ci si pentru faptul ca societatea care a cumparat casa cu citiva ani in urma a solicitat demolarea ei pentru construirea unui imobil. Proiectul a fost refuzat la vremea respectiva, insa incadarea ei gresita in LMI o face foarte vulnerabila. Casa a fost practic abandonata in urma esecului proiectului respectibv si se afla intr-o stare extrem de precara. 
 
 
 
 
 

 

 
DavidC / 18-Nov-2008
Am corectat, multumim.
silvia costiuc / 16-Nov-2008
e la nr 21, nu 2