bine ati venitWelcome!

Urmand exemplul altor tari europene in care societatea civila este implicata activ in actiunile de inventariere, conservare si promovare a patrimoniului national, va propunem sa participati la “un alt fel de actiune de voluntariat civic”.

Proiectul interactiv “Monumentele istorice din Romania” contine aproximativ 19800 de intrari, avand la baza lista completa a monumentelor istorice de grupa A si B, excluzand siturile arheologice, conform listei oficiale din anul 2010, accesibila pe site-ul Ministerului Culturii si Patrimoniului National.

Pana acum s-au introdus fotografii pentru aproximativ 7000 (35%) dintre ele.

Invitam pe toti iubitorii de frumos si de fotografie care detin deja imagini ale monumentelor istorice din Romania sau doresc sa fotografieze monumentele de pe strada, din satul sau orasul lor, sa participe la completarea acestui tablou virtual.

Ne-am bucura ca prin efortul comun al tuturor celor care apreciaza importanta cunoasterii si valorificarii patrimoniului istoric al tarii noastre, acest proiect sa poata oferi cat mai curind imagini si descrieri ale tuturor monumentelor istorice din Romania.

21 monumente

noutatiNews

You can now also support APMNIR projects via Bitcoin - 01/19/2014

From January 18th 2014 you can also support our projects via Bitcoin donations: - Bucharest's historical monuments: remaking a few vandalized descriptive plates (Kretulescu palace (39 Stirbei Voda Street), Palace of the former Dacia-Romania insurance…

- 10/29/2013

- 07/31/2013